Novius steunt diverse duurzame initiatieven

De wereld heeft nood aan leiders die het goede voorbeeld geven en hun omgeving willen inspireren. Ook met Novius willen we de wereld graag beter maken. Dat doen we niet alleen met onze aanpak voor onze cliënten en medewerkers, maar ook met onze steun voor externe initiatieven die we een warm hart toedragen. Twee voorbeelden van zulke acties zijn  Go Forest en  DiaPositief. Want de wereld groener en kleurrijker maken: daar werken we bij Novius graag aan mee.

Go Forest: bomen met impact planten

Groeien is een centraal thema voor Novius. We helpen onze cliënten groeien en ook de persoonlijke groei van onze medewerkers heeft een prominente plaats in onze visie. Dat groeien mag je ook letterlijk zien. Omdat we ons terdege bewust zijn van de ecologische uitdagingen in de wereld rondom ons, laten we niet alleen mensen maar ook bomen groeien. Actions speak louder than words: per factuur schenkt Novius één euro aan Go Forest.

Bossen remmen de klimaatverandering af en vormen het belangrijkste reservoir voor biodiversiteit. Helaas is ontbossing vandaag een van de grootste bedreigingen voor onze planeet. Daarom biedt Go Forest oplossingen aan om bomen met impact te planten. Samen kunnen we een groenere wereld creëren. Niet alleen voor ons, maar ook voor de toekomstige generaties.

Je kan beweren dat je duurzaam onderneemt, maar zulke uitspraken zijn alleen geloofwaardig als ze ook makkelijk geverifieerd kunnen worden. Go Forest genereert digitale certificaten op basis van tijdstempels op de blockchain om te bewijzen dat een certificaat legitiem is en op dat specifieke moment werd aangemaakt. Ze registreren het aantal geplante bomen, de periode, de relevante SDG’s (Sustainable Development Goals of duurzame ontwikkelingsdoelen) en ambities van de deelnemende bedrijven. 

Bezoek de website van Go Forest

DiaPositief: voor meer kleur in de advocatuur

Binnen Novius streven we naar een omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Een team met diverse persoonlijkheden die samen een kleurrijke ploeg vormen, ongeacht origine, geaardheid of religie. Ook in onze beroepswereld willen we die verscheidenheid graag ten volle bevorderen. Novius steunt daarom al van bij de start de organisatie DiaPositief die zich inzet voor een meer kleurrijke advocatuur. 

Na Dubai is Brussel de meest diverse stad van de wereld. 62% van de Brusselse bevolking is van buitenlandse afkomst, of heeft minstens één ouder die geboren is in het buitenland. Die diversiteit is binnen de advocatuur niet terug te vinden en ook niet aan de Nederlandse Orde van Advocaten bij de balie te Brussel. 

Daarom heeft de raad van de Orde het DIApositief-programma opgestart om jongeren met een achtergrond in de migratie te sensibiliseren voor een studie rechten en, in het verlengde daarvan, een carrière in de advocatuur te ambiëren.

Bezoek de website van DiaPositief

Kantoor Sint-Pieters-Leeuw

Kantoor Kortrijk

schrijf u in op onze nieuwsbrief

Wij steunen diverse initiatieven om bij te dragen tot een betere wereld.
Lees meer over onze inzet.